Museojunalla Kaskisten kevätmarkkinoille


Perinteiset Kevätmarkkinat järjestetään Kaskisissa jälleen viikonloppuna 27.5-28.5. Kevätmarkkinoilla voi vierailla myös tyylikkäästi, museojunan kyydittämänä. Haapamäen Museoveturiyhdistys ajaa lauantaina 27.5. 1960-luvun Dv15- ja Dv16-museodieselvetureiden vetämän 1950-luvun puumatkustajavaunuista, sekä 1970-luvun teräskorisista matkustajavaunuista koostuvan markkinajunan Seinäjoelta Kaskisiin ja takaisin, pysähtyen matkalla aikataulussa ilmoitetuilla väliasemilla. Junassa on myös 1970-luvun ravintolavaunu, jossa on tarjolla kahvia, teetä, limonadia, sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Kaikkiaan junassa on lähes 500 istumapaikkaa, jotka myydään saapumisjärjestyksessä. Vaunuissa on lämmitys (tarvittaessa), ja toimivat wc:t, joten mukavuuksistakaan ei tarvitse matkan aikana tinkiä.

Junat ajetaan seuraavin aikatauluin:

Junaliput (meno-paluu) maksavat:

Seinäjoelta, Ilmajoelta, Koskenkorvalta, Kurikasta ja Kauhajoelta junaan noustessa aikuisilta 25 €, alle 16-vuotiailta lapsilta 15 € ja perheeltä 60 €.

Kainastolta, Teuvalta, Perälästä ja Närpiöstä kyytiin tuleville liput maksavat aikuisilta 15 €, lapsilta 10 € ja perheeltä 40 €. Pelkät menoliput -50%.

Alle 4-vuotiaat ja sylilapset ilman omaa istumapaikkaa kulkevat mukana ilmaiseksi. Perhelipulla voivat matkustaa kaksi aikuista ja yhdessä taloudessa asuvat lapset. Lipunmyynti tapahtuu junassa ja maksuvälineenä käy käteinen ja maksukortit. Käteistä kannattaa toki varata markkinaostoksia varten mukaan.

Tervetuloa markkinajunaan!