Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Museojunat Tampere – Lempäälä

14 huhtikuun 2024 klo. 11:15 - 14:45

Tk3 veturi liikenteessä
Tiedote koskien sunnuntain 14.4. höyryjunia reitillä Tampere–Lempäälä

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että huomenna ajettavissa Tampere–Lempäälä-museojunissa höyryveturi Tk3 1136 ”Pikku-Jumbo” korvataan dieselveturilla Dr13 2343 ”Alsthom” vuodelta 1965. Syy tähän on tänään illalla havaittu tuliputken vuoto, ja koska me aina menemme turvallisuus edellä ja haluamme välttää enemmät vauriot veturissa, ei riskiä tässä asiassa voida ottaa.

Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta, ja toivomme, että näemme silti huomenna. Myymme matkaliput 50 % alennuksella, jolloin meno-paluuliput ovat aikuisilta 10 €, lapset 5 € ja perhe 25 €. Käyttövoimastaan huolimatta Alsthom on elegantti veturivanhus, jonka takia mukaan kannattaa tulla. Pikku-Jumbo tarvitsee nyt suuremman kattilaremontin, ja ostamalla lipun museojunaamme pääset tukemaan hanketta.

Sunnuntaina 14.4. on mahdollista hypätä aidon höyryveturin vetämään museojunaan, kun Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ajaa kaksi edestakaista höyryjunaa Tampereelta Lempäälään, ja takaisin.
Höyryveturi Tk3 1136 ”Pikku-Jumbo” vetää perässään aitoja 1950-luvun puukorisia matkustajavaunuja, sekä hiukan uudempia, mutta jo museoikään ehtineitä sinisiä teräskorisia matkustajavaunuja. Vaunuissa on sään vaatiessa lämmitys, sekä WC. Junassa on myös ravintolavaunu, jossa on tarjolla kylmiä ja kuumia virvokkeita, sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa.
Edestakainen matka kestää noin 1,5h.
LIPPUJEN HINNAT:
Aikuiset 20 €, lapset 10 €, perhe 50 € (meno-paluu)
– Menoliput -50 %.
– Lapset = 4–16-vuotiaat
– Perhe = kaksi aikuista ja yhdessä taloudessa asuvat lapset
– Liput myydään junassa, maksuvälineenä maksukortit ja käteinen
– Yhdistyksen jäsenkortilla -5 € omasta ja yhden seuralaisen matkalipusta
Lastenvaunut yms. kookkaammat matkatavarat kulkevat maksutta junan konduktöörivaunun matkatavaraosastossa.
Tervetuloa nostalgiselle matkalle!

Tiedot

Päivämäärä:
14 huhtikuun 2024
Aika:
11:15 - 14:45